PMUElegancewenkbrauwenombrebrowstattoo

Wat zijn Henna wenkbrauwen?

Henna brows

Wil jij langer plezier hebben van geverfde wenkbrauwen of ben je het zat om het elke dag bij te tekenen? Dan kunnen wij van PMU Elegance Zoetermeer wellicht iets voor je betekenen met de behandeling Henna brows. Dit is een behandeling waar de wenkbrauwen geshaped worden & geverfd met brow henna. Het voordeel hieraan is dat het 6 weken blijft zitten & ook hecht de brow henna zich aan de huid waardoor het voor iedereen kan, ook als je weinig tot geen wenkbrauw hebt. Deze behandeling duurt 1 uur.

Henna bevat eigenschappen die helpen om je huid en wenkbrauwharen te voeden door vocht vast te houden om je haar en huid gezond en gehydrateerd te houden. Henna is een product dat de haargroei ondersteunt in plaats van het te verminderen.

Vooraf bespreken we wat de wensen & verwachtingen zijn voor kleur & vorm en dan kijken we samen voor de perfecte match. Hou er rekening mee dat de eerste week de kleur op het donkerst is en dat dit na 1,5/2 weken terug gaat lopen omdat de henna dan rustig aan gaat vervagen van de huid. In de haartjes blijft de henna wel echt tot 6-8 weken zitten. Mocht je twijfelen over PMU wenkbrauwen is dit wellicht ook handig om eerst uit te proberen omdat de klant dan goed kan zien hoe een bepaalde vorm/lichte of donkere wenkbrauwen staat. Een permanente make-up behandeling duurt 1.5 uur tot 2 uur. Dit resultaat is een stuk langer zichtbaar, na ongeveer 1/1.5 jaar moet je weer terug komen voor een opfrisbehandeling. 

Voordelen Henna brows

 • Veilig omdat er geen ammoniak of waterstofperoxide aan te pas komt. Hierdoor blijven de haartjes mooi, vol en gezond en blijft de huid onbeschadigd.
 • Vervaagt langzaam, en geeft daardoor een natuurlijke kleuring.
 • Wij gebruiken henna van het merk Dyotics, een wereldwijd merk en de beste in wenkbrauwen.
 • Het geeft een natuurlijke uitstraling.
 • Bestendig tegen water, douchen, zweten, tranen, zwemmen en slapen.
 • 6-8 weken lang mooie wenkbrauwen.
 • Handige behandeling voor als je twijfelt over PMU.

Belangrijke informatie over henna brows

 • Gebruik tot 24 uur na de behandeling géén water, olie, make-up of crèmes in de buurt van je brows.
 • Vermijd 24 uur de zon en zonnebank.
 • Vermijd crèmes, scrub, tonic op alcohol- en olie gebaseerde producten op en rondom de wenkbrauwen.
 • Vermijd zo veel mogelijk het zwembad (chloorwater), sauna of zoutwater.
Henna wenkbrauwen

Verschil henna brows & verven

Afhankelijk van het huidtype is de henna 6-8 weken zichtbaar op de haren en ongeveer 2 weken zichtbaar op de huid. Met gewone verf blijft de verf 4 weken zichtbaar op de haren en een paar dagen zichtbaar op de huid.

Henna brows behandeling

Allereerst zullen we samen bepalen welke kleur henna het meest geschikt is en of je nog specifieke wensen heb qua vorm van de wenkbrauwen. Deze behandeling is super handig als je twijfelt over permanente make-up maar het misschien nog niet aandurft. Het kan best spannend zijn om een nieuwe vorm of kleur wenkbrauwen te proberen, met de henna behandeling zal de kleur en vorm na 6 weken vervagen. Precies daarom is het een optie om eerst voor een henna behandeling te gaan en als het bevalt over te stappen naar permanente make-up. 

Stap 1:

We beginnen met het reinigen en ontvetten van de wenkbrauwen en huid. Hiermee verwijderen we eventueel make-up op en rondom de wenkbrauwen. Wanneer wij de huid niet goed reinigen is er ook een kans dat de henna minder goed pakt op de huid.

Stap 2:

Scrubben van de huid rondom de wenkbrauwen en de wenkbrauwen, hierdoor is er een diepere pigment opname mogelijk. 

Stap 3:

De wenkbrauwen nogmaals reinigen en ontvetten. Nu weten we zeker dat de wenkbrauwen schoon zijn en kunnen we beginnen met het echte werk!

Stap 4:

Het shapen van de wenkbrauwen door middel van de browmapping methode. Met deze methode meet je precies op waar de wenkbrauwen moeten beginnen, eindigen, waar het hoogste punt zit en hoe dun/dik de wenkbrauwen moeten zijn. Door deze techniek creëren wij de perfecte wenkbrauw vorm voor iedereen. Wanneer de klant tevreden is met de vorm tekenen wij de wenkbrauwen af met een browpaste. Dit kan je zien als een concealer die rondom de wenkbrauw vorm gaat zodat de henna alleen binnen de lijnen komt. 

Stap 5:

Nu gaan we samen kijken naar de best passende kleur. Dit bedenken we door te kijken naar de haar kleur, en de wensen van de klant. In het begin bespreken we al een beetje het gewenste resultaat maar nu kan de beauty specialist goed kijken naar de wenkbrauw kleur en huid wanneer de wenkbrauw shape gemaakt is. Wij hebben 6 verschillende kleuren die allemaal mooi zijn te mengen met elkaar, altijd dus de perfecte kleur! Van lichte kleuren tot donkere kleuren. Wanneer de kleur gekozen is gaan we de henna mengen.  Daarna kunnen wij de henna aanbrengen op de wenkbrauwen/huid. Dit zal afhankelijk van het gewenste resultaat 2-3 keer aangebracht worden. De henna trekt ongeveer 10 minuten in op de huid. Na 10 minuten verwijderen wij de henna en lopen we na of de kleur volledig gepakt heeft en naar wens is. 

Stap 6:

Wanneer alles naar wens is maken wij de wenkbrauwen en de huid schoon. De haartjes die buiten de vorm vallen verwijderen wij door te waxen of epileren, dit om de perfecte vorm te definiëren. Bij lange wenkbrauw haartjes kunnen wij deze ook korter knippen. Dit is altijd in overleg!

Stap 7:

Yes! Fleeky brows 😊 De behandeling is klaar en je kan nu 6-8 weken genieten van prachtige wenkbrauwen, hoe fijn is dat tijdens vakantie? Ook heb je aankomende periode niet meer de eeuwige struggle in de ochtend om de wenkbrauwen gelijk te krijgen. 

En nu, je hebt henna brows en het bevalt! Je kan er alleen maar van genieten dat de wenkbrauwen waterproof zijn, altijd een mooie natuurlijke vorm en kleur maar je wilt het nog iets makkelijker maken…. Probeer dan permanente make-up voor de wenkbrauwen! Dit geeft het zelfde resultaat maar dan voor minimaal 1/1.5 jaar, dat klinkt geweldig toch? 

Permanente make-up wenkbrauwen

Voordelen permanente make-up

 • Pijnloze behandeling 
 • 90% zichtbaar na 1 behandeling, nabehandeling vaak onnodig
 • Waterproof 
 • 1-2 jaar zichtbaar, daarna adviseren wij een opfrisbehandeling om de kleur mooi te houden
 • Wij gebruiken natuurlijke pigmenten van Long-Time-Liner, kans op allergie is minimaal
 • Altijd de perfecte kleur en vorm 
 • Geen korstjes tijdens de genezing 
 • Natuurlijk resultaat, geen harde lijnen 

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up voor de wenkbrauwen is een behandeling waar wij met de brow mapping techniek de ideale vorm opmeten en deze vervolgens maken met permanente make-up. Na 1/1.5 jaar kom je terug voor een opfris behandeling. Met wenkbrauwen die permanent zijn, hoef jij je ’s ochtends nooit meer bezig te houden met het shapen van je wenkbrauwen, want ze zitten altijd perfect in model. Je staat dus gewoon op met mooie wenkbrauwen én je hebt er geen omkijken meer naar. Dat betekent ook dat je geen geld meer hoeft uit te geven aan allerlei dure wenkbrauw producten die, laten we even eerlijk zijn, vaak toch niet doen wat ze beloven. Twijfel niet langer en laat je wenkbrauwen verbeteren met permanente make-up. Je zult verstelt staan van de wakkere en open blik die je hebt met permanente wenkbrauwen.

Behandeling bij PMU Elegance

Zoals gezegd streven wij altijd naar een perfecte uitkomst en het beste resultaat. Om te beginnen nemen wij altijd de tijd om de persoonlijke wensen van de klant te bespreken en haar/hem uitgebreid te informeren over het proces. Bovendien maken wij bij PMU Elegance voor het aanbrengen van permanente wenkbrauwen gebruik van nieuwe technieken die helemaal veilig zijn en zo min mogelijk ongemak veroorzaken. Wanneer je op zoek bent naar de beste specialisten in permanente make-up, kun je meteen een afspraak maken bij PMU Elegance in Zoetermeer. 

Henna brows of permanente make-up?

Beide behandelingen zijn mogelijk, ook wanneer je weinig tot geen wenkbrauwen hebt. Dat is het fijne aan deze behandelingen. Wij raden henna brows aan wanneer je zou willen weten hoe permanente make-up/een aanwezige vorm en kleur zou staan, je moet er ook rekening mee houden dat je dit elke 4-6 weken moet herhalen. Een behandeling duurt ongeveer een uur. Bij permanente make-up is iedereen altijd bang dat het niet meer natuurlijk oogt en dat ze hieraan vast zitten. Dit is niet waar, mits je naar een goede PMU specialist gaat. Permanente make-up kan juist erg natuurlijk lijken. Ook eist permanente make-up wat minder tijd op en hoef je dit na 1/1.5 jaar pas bij te werken. Je kan altijd nog over stappen op permanente make-up na de henna brows behandeling.

Twijfels/niet durven permanente make-up 🡪 Henna brows

Makkelijkste optie -> PMU

Geen probleem om mijn wenkbrauwen maandelijks bij te houden -> Henna brows 

Weinig tot geen haartjes op de wenkbrauwen -> Henna brows of PMU 

Geen idee welke vorm of kleur mooi zal staan -> Henna brows of PMU

Afspraak maken bij PMU Elegance

Kosten Henna brows & permanente make-up

Permanente make-up voor de wenkbrauwen: vanaf 545,- euro. Dit is het bedrag voor de eerste behandeling en de nabehandeling binnen 6-8 weken. De nabehandeling is er voor eventuele correcties en/of aanpassingen. 

Tijd van de behandeling: 1.5 uur – 2 uur

Tijd van de nabehandeling: 1 uur

Henna brows: 59,-

Tijd van de behandeling: 1 uur