Hoe worden wenkbrauwen getatoeëerd?

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld hoe wenkbrauwen worden getekend voordat ze getatoeëerd worden en hoe het tatoeëren op zich gaat. Aan de hand van bijgevoegde foto’s leg ik jullie uit hoe het één en ander in zijn werk gaat. Het is een tijdrovende klus om dit mooi én goed te doen. Bij de ene klant gaat de werkwijze sneller dan bij de ander. Hieronder volgt de procedure bij een klant met een ietwat a-symmetrisch gezicht.

wenkbrauwen tatoeeren

Het epileren maar ook tatoeëren van wenkbrauwen gaat volgens een vaste regel:

tatoeëren wenkbrauwen

Met behulp van een speciaal ontwikkelde centimeter gaan we op de millimeter nauwkeurig berekenen wáár de nieuwe wenkbrauwen behoren te zitten.

Met een potlood worden vervolgens de lijnen van de nieuwe wenkbrauwen getekend:

Daarna gaan we ze inkleuren met een wenkbrauwpotlood:
Wanneer de wenkbrauwen zijn ingekleurd gaan we bepalen welk kleur pigment we gaan gebruiken. Dit doen we met meerdere kleuren pigment, vlak bóven de wenkbrauw, zodat we goed kunnen zien welke kleur het mooist past bij een “koele” of “warme” huid en de kleur ook de natuurlijke wenkbrauwkleur benaderd.

Ik werk nu geruime tijd met het summum onder de Pmu-apparaten. Long Time Liner, een Duits precisie-apparaat. Dit apparaat werkt sneller en met de naaldjes kunnen lijntjes van een millimeter worden gezet. Omdat dit apparaat zo snel werkt, is een verdoving bij wenkbrauwen niet meer nodig!Als de kleur maar ook de vorm, in overleg met de klant, bepaald is gaan we aan de slag!

Híer het resultaat:

En wat is de reactie van de klant?

Allereerst valt de behandeling mij 100% mee! Had verhalen gehoord en gelezen over pijnlijke taferelen. Ik kan stellen dat de behandeling zonder verdoving pijnloos is, voor anderen wellicht pijnarm. Ik heb het als “peace of cake” ervaren. Eerlijkheidshalve moest ik “wennen” aan de vorm en de kleur. Mijn hoofd maar ook mijn wenkbrauwen zijn a-symetrisch. Mijn rechterwenkbrauw was voller qua haartjes en leek dus donkerder dan de linker wenkbrauw. Mijn linker wenkbrauw zat meer naar de neus terwijl de rechter meer richting oor zat. Waarom dan wennen? Mijn “oude” wenkbrauwen waren minder aanwezig en ook vormloos. Nú heb ik prachtig gevormde wenkbrauwen. Meer opvallend! Ik ben er dan ook écht blij mee! De “nazorg” verliep prima. Totaal geen “pijn” of beursachtig gevoel gehad. Geen korstjes of smetjes. Iedere dag behandeld met de meegekregen zalf. Binnenkort een nabehandeling. Deze is eigenlijk niet nodig maar Elmas zal ongetwijfeld wat puntjes op de spreekwoordelijke I gaan zetten. Ofwel? Wat puntjes in mijn brows…

Na een aantal dagen: