Make up wenkbrauwen

MICROPIGMENTATIE VOOR WENKBRAUWEN

Elke vrouw wil er goed uitzien, liefst op elk moment van de dag. Wenkbrauwen zijn niet alleen functioneel; ze voegen significante waarde en vorm aan de individuele schoonheid van een persoon. De juiste wenkbrauwen laten de ogen beter uitkomen en geven een frisse uitstraling. Met micropigmentatie voor wenkbrauwen voegen we een definitie en blijvende schoonheid aan het uiterlijk toe.

Wat is micropigmentatie voor wenkbrauwen precies?

Wanneer we spreken over micropigmentatie dan hebben we het over het aanbrengen van permanente make-up, dat ook wel cosmetisch tatoeëren wordt genoemd. Zo’n behandeling bestaat uit het plaatsen van natuurlijke pigmenten (kleuren) onder de bovenste lagen van de huid met behulp van een kleine penachtige tool. Hoewel micropigmentatie vaak vergeleken wordt met tatoeëren, is het aanzienlijk minder intensief en wordt er een veel subtielere werkwijze gehanteerd. Ook zit er veel verschil in de kleuren die gebruikt worden.

Voor wie is micropigmentatie wenkbrauwen geschikt?

Veel mensen die niet tevreden zijn met hun wenkbrauwen, werken deze vaak zelf bij met make-up. Maar dat gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Het is een hele kunst om je eigen wenkbrauwen netjes af te tekenen en in te vullen en ook nog een natuurlijk resultaat te krijgen. Daar komt bij dat de meeste wenkbrauw make-up niet of nauwelijks waterproof is, waardoor het vaak niet zo goed blijft zitten als je zou willen. Zeker als je een actief persoon bent en geregeld gaat zwemmen, hardlopen of aan andere sportieve activiteiten doet, dan heb je ongetwijfeld meegemaakt dat je wenkbrauwen ‘uitlopen’.

Micropigmentatie voor wenkbrauwen is de ideale oplossing. Als je weinig of geen wenkbrauwhaar hebt, zul je versteld staan van de verandering die permanente make-up in je uiterlijk kan maken. Als je wenkbrauwen dun zijn en/of een onregelmatig haargroei hebben, dan is dit met micropigmentatie volledig te corrigeren. Er ontstaat een fijne en gelijkmatige wenkbrauwlijn en je hebt geen omkijken meer naar het aanbrengen of bijwerken van je wenkbrauw make-up.

Wat kan ik verwachten van een micropigmentatie behandeling voor wenkbrauwen?

Elke behandeling start bij ons altijd met een intakegesprek. Daarbij lopen we samen de mogelijkheden door en bekijken we wat het beste bij jou past. Je haarkleur en stijl kunnen veranderen, maar de vorm van je gezicht, je haarlijn en de relatieve nabijheid van de gelaatstrekken heb je je hele leven. Bij PMU Elegance kijken we altijd goed naar jouw unieke gelaatstrekken. De afstand tussen je ogen, de grootte van je voorhoofd en de algemene vorm en de hoogte en breedte van je gezicht worden zorgvuldig beoordeeld en overwogen bij het bepalen van de juiste vorm en plaatsing van micropigmentatie wenkbrauwen. We tekenen eerst de vorm bij je, zodat je rustig kunt bekijken of je nieuwe wenkbrauwen gaan worden zoals jij ze wilt. Ben je helemaal tevreden? Pas dan gaan we aan de slag. We maken uitsluitend gebruik van betrouwbare en professionele apparatuur. De hairstrokes worden aangebracht met een naaldje en speciale inkt. Dit neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.

Is de behandeling veilig?

Een micropigmentatie behandeling voor wenkbrauwen is een zeer laagdrempelige ingreep. Zoals eerder aangegeven maken we bij PMU Elegance uitsluitend gebruik van professionele apparatuur, welke vanzelfsprekend voldoen aan alle relevante gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Ook de hoogwaardige pigmenten waar we mee werken (van Long-Time-Liner) laten niets te wensen over. Daarnaast wordt er veel aandacht besteedt aan de hygiëne, zowel voor, tijdens als na de behandeling. We werken volgens de door de GGD opgestelde hygiënevoorschriften en beschikken tevens over alle benodigde vergunningen. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken, de behandeling is helemaal veilig!

Wat moet ik weten over de nazorg van een wenkbrauw micropigmentatie behandeling?

Net als bij een ‘echte’ tattoo is de juiste nazorg van groot belang voor het gewenste eindresultaat. Je krijgt van ons vaseline mee. Gedurende de eerste vier dagen na de behandeling moet je je wenkbrauwen één keer per dag heel licht insmeren met vaseline. Dit kun je het beste met een wattenstaafje doen. Daarnaast is het belangrijk om je wenkbrauwen de eerste vijf dagen droog te houden. Voor het beste resultaat adviseren we tevens om in deze periode zon, sauna en zonnebank te vermijden. 

Na enkele dagen kunnen er wat kleine korstjes ontstaan, maar dat is helemaal normaal. De korstjes vallen er na vijf tot zeven dagen vanzelf af. Pas dan is te zien in welke mate het pigment heeft gepakt. Omdat dit per individu verschilt, plannen we altijd nog een nabehandeling in. Deze zal ongeveer zes weken na je eerste micropigmentatie behandeling plaatsvinden en dient om eventuele lichtere plekjes, waar het pigment niet goed gepakt heeft, naar wens bij te werken. 

Hoe lang blijft micropigmentatie in wenkbrauwen zitten?

Wat gebeurt er als ik terugkom voor een touch-up?

Tijdens een opfrisbehandeling of touch-up de zogeheten hairstrokes opnieuw gezet. Voor een touch-up behandeling geldt dat de oude vorm wordt gevolgd. Het is daarom raadzaam om niet te lang te wachten met het inplannen van een afspraak, want anders moet de hele opnieuw worden gedaan. Verder moet je er rekening mee houden dat je wenkbrauwen in principe elk jaar een opfrisbehandeling nodig hebben.

Ja, ik heb interesse in micropigmentatie voor wenkbrauwen!

Twijfel je nog of micropigmentatie wenkbrauwen iets voor jou zijn en wil je er nog wat meer over weten? Of wil je ons graag eerst beter leren kennen voordat je een afspraak maakt? Maak dan gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. 

Voor meer informatie over permanente wenkbrauwen of voor het inplannen van een consult kun je ons op bellen op telefoonnummer 079 785 4690 of een mailtje sturen naar info@pmuelegance.nl.

Over mij

Al heel mijn leven ben ik bezig met make-up en andere vormen om de natuurlijke schoonheid van mensen te accentueren. Ik vind het heerlijk om mezelf en anderen op te maken en heb dan ook de bruidsmake-up voor verschillende vriendinnen en familieleden mogen verzorgen. Voor mij was het dan ook een logische stap dat ik, Elmas Aydin, ben begonnen met PMU Studio Elegance in Den Haag.