Microneedling

Micorneedling is hèt middel tegen huidverslapping en -veroudering. Tijdens een microneedling behandeling gaan wij huidverslapping tegen. Zo zorgen wij ervoor dat rimpels, lijntjes en eventuele littekens verdwijnen. Ook om acné te behandelen is microneedling het antwoord. Microneedling stimuleert namelijk de huid om zelf weer collageen en elastine aan te maken en zich te verbeteren.

Bij PMU Elegance zijn wij gespecialiseerd in het permanent optimaliseren van jouw huid, gezicht en uitstraling. Dit doen wij zeer nauwkeurig en met blijvend resultaat. Dat is precies wat wij ook met microneedling doen. Wij zorgen voor een veilige behandeling, geheel volgens de normen en richtlijnen. Allemaal zodat u tevreden bent en blijft.

Waar kan Microneedling je bij helpen?

  • Vervagen van rimpels
  • Het verstevigen van je huid
  • Verbeteren van littekens
  • Verminderen van pigmentvlekken
  • Verminderen van ouderdomsvlekken
  • Verminderen van couperose
  • Verbeteren van striae

Wat is Microneedling?

Microneedling is een veilige en wetenschappelijk bewezen methode om huidverbetering en huidverjonging te realiseren. Een microneedling behandeling houdt in dat wij met een Dermapen met fijne naaldjes, over de huid gaan. Deze kleine naaldjes maken verticale kanaaltjes in de huid. Deze kanaaltjes zijn met het blote oog niet te zien. Door deze kanaaltjes wordt de huid als het ware ‘geopend’. De huid wordt door Microneedling gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt voor een stevigere, soepelere en gladdere huid. Het is zeer geschikt om rimpels, acne littekens, striae en andere fijne lijntjes tegen te gaan, omdat deze met behulp van Microneedling oppervlakkiger worden.

Voor wie is microneedling geschikt?

Microneedling kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo werkt deze techniek effectief bij (acne-)littekens, een verslapte huid, pigmentvlekken en als opfrisser voor de huid. Deze techniek is voor elke huidtype geschikt. Afhankelijk van je wensen zijn de behandelingen goed af te wisselen met peelings, lasertherapie en andere behandelingen.

Voor wie is Microneedling niet geschikt?

In principe is de Microneedling techniek geschikt voor elk huidtype. Echter wanneer je actieve acne, rosacea of psoriasis heeft is deze behandeling niet geschikt. Pas wanneer dit onder controle is en je geen medicatie of crèmes meer gebruikt, is de behandeling mogelijk. Daarnaast kunnen hyperpigmentatie en keloïd littekens niet met deze methode behandeld worden. Bij twijfel kun altijd eerst met ons of met je behandelend arts overleggen om te bepalen of deze methode geschikt is voor je.

Hoe ziet de Microneedling behandeling eruit?

Een Microneedling behandeling duurt 60 minuten. Om het beste resultaat te behalen is er een kuur van minimaal drie behandelingen nodig. Deze behandelingen vinden telkens twee weken na elkaar plaats. Daarna kun je dit resultaat bijhouden door eens per maand voor een behandeling te komen en kun je dit afbouwen naar een keer in de drie maanden.

Tijdens de behandeling maken wij eerst je huid helemaal schoon en brengen we een hyaluronzuurserum aan op uw huid. Hierna begint het Microneedling met de Dermapen. In het kopstuk van deze pen zitten 12 micronaaldjes die op diepte ingesteld kunnen worden. Deze diepte kan variëren van 0,2 mm tot 2,5 mm. We bewegen de Dermapen in roterende bewegingen over je huid voor het mooiste resultaat.

Door de verdovende crème is de behandeling niet pijnlijk. De micronaaldjes van Dermapen kunnen een licht scherp gevoel geven, maar dit gevoel is goed te verdragen. Daarnaast zou het kunnen dat er tijdens de behandeling een aantal puntbloedinkjes gaan ontstaan. As deze bloedinkjes optreden dan is dat slechts van korte duur, want de huid sluit zich al na enkele minuten.

Wanneer het gewenste gebied behandeld is, brengen we nogmaals een hyaluronzuurserum aan om de huid te kalmeren. Bovendien kun je ervoor kiezen om de behandeling af te sluiten met een van onze serums of vitamine cocktails.

Wat houdt de nazorg in?

Na de behandeling zal je huid er wat rood uitzien. Deze roodheid kan 3 tot 4 dagen aanhouden. Daarnaast kan de huid na de behandeling warm en prikkelend aanvoelen. Dit gevoel is goed te vergelijken met het gevoel wanneer je te lang in de zon hebt gezeten. Wanneer je een intensievere behandeling hebt gehad, zou het kunnen dat je kleine ontstekingen, puntbloedinkjes of blauwe plekjes hebt in het behandelde gebied. Dit is niet erg en zal vanzelf weer wegtrekken.

Wel is het belangrijk om de eerste twee weken na de behandeling direct zonlicht zo veel mogelijk te vermijden. Wanneer uw huid toch direct in aanraking komt met de zon, kun je het beste een zonnebrandcrème van factor 50 op de behandelde huid smeren. Daarnaast is het belangrijk om de eerste 48 uur na je behandeling geen make-up te gebruiken zodat je huid kan ademen. Ook adviseren wij om veel water te drinken zodat je huid gehydrateerd blijft en zich sneller kan herstellen.

Wat kost Microneedling bij PMU Elegance Zoetermeer?

De prijs van Microneedling is € 150,- per behandeling. Aangeraden wordt om gebruik te maken van minimaal drie behandelingen voor een optimaal resultaat. Als je direct een kuur van 4 behandelingen boekt, en betaalt bij de eerste behandeling, dan kost dit € 500,- en bespaar je € 100,- ten opzichte van vier losse behandelingen!

microneedling in Zoetermeer

Heb jij een last vanoneffenheden in je gezicht of een slapper wordende huid? En wil je je huid een flinke oppepper geven? Maak dan een afspraak voor een Microneedling behandeling of een complete kuur en je zult versteld staan van het resultaat! . Via onderstaande button kun je direct een afspraak inplannen!