Ombre wenkbrauwen

Ombre Wenkbrauwen worden ook wel Powder Brows genoemd. Dit is een relatief nieuwe vorm van permanente make-up wenkbrauwen. PMU Elegance Zoetermeer helpt je graag met het aanbrengen van de perfecte Ombre wenkbrauwen. We gebruiken hiervoor gekwalificeerd PMU apparatuur en pigmenten van Long-Time-Liner, de hoogste kwaliteit binnen permanente make-up. Op deze manier creëren wij natuurlijk ogende Ombre Brows van donker naar licht.

Op deze pagina vind je alle informatie over PMU Ombre wenkbrauwen:

 • Wat zijn Ombre wenkbrauwen / Powder Brows?
 • Voor wie is deze techniek geschikt?
 • Voor wie is de Ombre Brows techniek niet geschikt?
 • Hoe ziet de behandeling eruit?
 • Wat houdt nazorg in?
 • Wat kosten Ombre wenkbrauwen?
 • Wat zijn de voordelen van Ombre Brows?
 • Wat is het verschil met Hairstroke en Microblading
 • Wil jij liever Shadow Brows?
 • Hoe maak ik een afspraak?

Wat zijn Ombre wenkbrauwen, oftewel Powder Brows?

Ombre is een permanente make-up techniek die relatief nieuw is. De Ombre is van donker naar licht; de aanzet van de wenkbrauw is in een lichtere teint en wordt luchtiger gepigmenteerd dan het onderste gedeelte en het dunne uiteinde van de wenkbrauw. Het geeft een make-up look die toch natuurlijk is. Daarom wordt het ook wel Powder Brows genoemd. Het is alsof je de wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd.

VOOR WIE IS DEZE TECHNIEK GESCHIKT?

Ombre wenkbrauwen zijn geschikt voor alle huidtypen, maar met name de vette en de rijpere huid sluiten goed aan. Daarnaast is het vooral geschikt voor vrouwen die een natuurlijke look willen blijven behouden. Je hoeft dan niet meer je wenkbrauwen bij te tekenen en in te kleuren. Je wordt elke dag wakker met perfecte wenkbrauwen! Hierdoor bespaar je ’s ochtends tijd.

VOOR WIE zijn OMBRE wenkbrauwen NIET GESCHIKT?

Ombre is geschikt voor elk huidtype; ook de drogere of de juist vettere huid. Wil je liever “zwaardere” wenkbrauwen? Dan adviseren wij je om eens te kijken naar de mogelijkheden van microblading of hairstroke. Daarnaast kan Ombre ook goed worden ingezet voor het camoufleren van littekens. Zijn je littekens minder dan één jaar oud? Dan zul je helaas nog even moeten wachten totdat de Ombre kan worden aangebracht.

Hoe ziet de PMU behandeling eruit?

Tijdens de intake voor jouw Powder Brows bespreken we eerst jouw wensen en verwachtingen. Daarna ga ik aan de slag met het tekenen van de gewenste vorm van jouw wenkbrauwen en bepalen we samen de kleur die het beste bij jouw gezicht en natuurlijke haarkleur past. Als dit geheel naar jouw tevredenheid is, starten we de behandeling en worden jouw nieuwe wenkbrauwen gepigmenteerd. De gehele behandeling en intake duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Aan het einde van de behandeling krijg je nazorg instructies, die je ook schriftelijk meekrijgt.

PMU Elegance Zoetermeer maakt gebruik van de Long-Time-Liner. Dit PMU apparaat met bijbehorende pigmenten is de Rolls-Royce op het gebied van permanente make-up. Hiermee bouwen wij jouw Ombre wenkbrauw laag voor laag op, om een natuurlijk resultaat te creëren, totdat de gewenste intensiteit bereikt is.

Door het gebruik van de Long-Time-Liner heb je minder last van korstjes. Dit is niet alleen fijner in het aanzien, maar komt ook de genezing ten goede. Andere PMU apparaten kunnen de huid namelijk meer beschadigen, waardoor er grotere korsten ontstaan. Het gevaar hierbij is dat deze korsten al voor de complete genezing loslaten door de gezichtsmimiek. Dit kan ervoor zorgen dat er een gedeelte van het pigment wordt meegenomen, waardoor de wenkbrauwen er vlekkerig gaan uitzien. Door onze uiterst precieze PMU apparaat ontstaat er minder schade aan de huid, blijven de korstjes minimaal en spreken wij meer van schilfers dan korstjes. Hierdoor verloopt de genezing sneller en mooier.

Wat houdt de nazorg in?

Powder Brows zijn semi-permanent en blijven gemiddeld 1,5 tot 2 jaar mooi. Dit betekent wel dat je je na de behandeling moet houden aan de nazorginstructies die je van ons meekrijgt. Bovendien maken we na de behandeling een nieuwe afspraak om binnen twee maanden terug te komen voor een nabehandeling. Tijdens de nabehandeling controleren we het genezingsproces en zetten we de puntjes op de i. Zo krijgen je het allerbeste resultaat.

Wat zijn de kosten?

De prijs voor het laten zetten van Ombre Wenkbrauwen, oftewel Powder Brows, is € 665,-. Deze prijs is inclusief intake en een nabehandeling binnen twee maanden.

MEER OVER DE BEHANDELING

Wat zijn de voordelen van Ombre Brows?

Ombre brows hebben een aantal voordelen:

 • Ze zijn geschikt voor alle huidtypen
 • De Powder Brows techniek zorgt voor een natuurlijk resultaat
 • Het is de nieuwste trend voor permanente make-up wenkbrauwen
 • Door ons uiterst nauwkeurige PMU apparaat heb je weinig last van korstjes en is er een snelle en mooie genezing
 • Ombre wenkbrauwen gaan 1,5 tot 2 jaar mee voordat er een touch-up nodig is
 • Je hoeft’s ochtends je wenkbrauwen niet meer te tekenen en bespaart hierdoor tijd
 • Het is zeer goed voor de camouflage van littekens en kale plekjes
Het verschil tussen Ombre, Hairstrokes en Microblading

Het verschil tussen de Ombre wenkbrauw en de hairstroke techniek is dat er met hairstroke hele fijne lijntjes worden gezet. Dit geeft natuurlijke zwaardere wenkbrauwen. De Ombre wenkbrauw lijkt meer op poeder en geeft een lichter en luchtiger resultaat.

Het verschil tussen de Ombre wenkbrauw en de microblading techniek is dat Microblading vooral geschikt is voor vrouwen die veel eigen haartjes hebben. Ombre is daarentegen geschikter voor vrouwen die minder eigen haartjes hebben of kale plekjes in hun wenkbrauw hebben.

PMU Elegance Zoetermeer biedt al deze PMU wenkbrauw technieken aan. Samen overleggen wij welke techniek geschikt is voor huidtype en past bij de wenkbrauwen die jij wilt hebben.

Wil jij liever Shadow Brows?

Naast Ombre wenkbrauwen verzorgen wij binnen PMU Elegance ook Shadow Brows. Hierbij heb je geen kleurverloop zoals bij Ombre, maar wordt de wenkbrauw in zijn geheel ingekleurd. Het wordt daarom ook de schaduwtechniek genoemd. De Shadow Brow is vooral geschikt voor vrouwen die een wat zwaardere wenkbrauw willen, die er toch natuurlijk en fraai uitziet. De behandeling en nazorg voor deze schaduw wenkbrauw verloopt hetzelfde als bij de Ombre wenkbrauw.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR OMBRE WENKBRAUWEN

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw wenkbrauwen? Kom langs bij onze PMU studio in Zoetermeer voor een vrijblijvend consult. Via onderstaande button kun je direct een afspraak inplannen!