Wat is permanente-make up? Alle PMU info uitgelegd

Verlang je naar mooie volle permanente wenkbrauwen, eyeliners of lippen? Dat je vol zelfvertrouwen met een natuurlijke uitstraling de deur uit kan? En dat je je mooi wil voelen, elke dag opnieuw, maar dat jouw prioriteit niet meer ligt bij dat eindeloze make-uppen? Dan hebben we dé oplossing voor jou: permanente make-up.

Dit wil je weten over permanente make-up:

 • Wat is permanente make-up?
 • Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tattoo?
 • Voor wie is permanente make-up geschikt?
 • Hoe ziet een permanente make-up behandeling eruit?
 • Voordelen permanente make-up
 • Nadelen permanente make-up
 • Is een PMU-behandeling pijnlijk?
 • Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
 • PMU nazorg: wat moet je doen en wat heb je nodig?
 • Kan je PMU verwijderen?
 • PMU opfrisbehandeling
 • Permanente make-up in Den Haag
 • Permanente wenkbrauwen
 • Permanente eyeliners
 • Permanente lippen

Wat is permanente make-up?

We leven in een gekke tijd waarin het belangrijk is om een stapje terug te doen en lief te zijn voor jezelf. En zelfliefde komt in vele vormen. Zoals, jezelf dát gunnen wat je altijd al hebt gewild, de tijd nemen, maar ook tijd besparen. Zodat er meer ruimte en tijd overblijft voor dat wat je écht belangrijk vindt in het leven. Je wilt niet – net zoals de rest van Nederland – dagelijks door het leven gaan met een knot op je hoofd, make-up loos gezicht en een onesie aan. Want daar ga je je niet veel mooier van voelen. Maar wat als we je vertellen dat het ook veel makkelijker kan? En dat zoiets als permanente make-up ervoor zorgt dat je je elke dag van het jaar mooi voelt. Zélfs nu. Zonder dat je daar extra tijd of effort in hoeft te steken. Klinkt best relaxed, toch? We vertellen je graag meer!

Want wát is permanente make-up nu eigenlijk precies? No worries, het is geen gevalletje van ‘tot de dood ons scheidt’. Permanente make-up behoudt je namelijk voor 1,5 jaar en staat voor het inbrengen van huidvriendelijke pigmenten in de lederhuid. Dit doen we met behulp van steriele, ultradunne naalden waarmee met kleine bewegingen het pigment wordt aangebracht in de huid. Doordat er hierbij allemaal kleine lijntjes ontstaan, waardoor je een super natuurlijke uitstraling krijgt, is PMU niet van het ‘echte werk’ te onderscheiden. Oftewel, je wordt elke dag met een pretty make-upped face wakker zónder dat mensen doorhebben dat het permanent is.

En wie wil dat nu niet? Er élke dag mooi en verzorgd uitzien zonder daar enkele moeite voor hoeven doen? Het is de ideale oplossing voor als we weer op vakantie mogen (goodbye uitgelopen make-up na een frisse duik), als je die home work-out een vast onderdeel van je routine wil maken, als je gevoelige ogen hebt en mascara en eyeliner slecht kunt verdragen of als je simpelweg geen zin hebt om tijd te verspillen aan een make-up routine.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en een tattoo?

Zoals we net al zeiden: geen reden tot paniek. Want permanente make-up is niet een vereeuwigde stempel op jouw huid. Je zit er dus niet voor altijd aan vast, zoals dat bij een tattoo wél het geval is. Maar neem nu maar wel van ons aan dat je écht niet meer anders wil, zodra je eenmaal bent overgestapt op PMU. Vind je het tóch een beetje spannend en schrikt het woord ‘permanent’ je stiekem af? Let us explain it to you! Permanente make-up is in de praktijk namelijk hele andere koek dan een tatoeage. Waarbij een tatoeage meer dan 3 mm in het onderhuidse bindweefsel wordt geplaatst, wordt bij permanente make-up het pigment 1,5 – 2 mm geplaatst in de lederhuid. Dit verklaart gelijk ook waarom een tatoeage vrijwel blijvend is en permanente make-up sneller vervaagt. Daarnaast wordt er bij het pigmenteren van permanente make-up ook hele andere apparatuur gebruikt dan bij een tatoeage (hey hallo, Long-Time-Liner) en zijn ook de toegepaste technieken anders.

Het beste PMU-apparaat

Wat óók niet geheel onbelangrijk is, is dat PMU je simpelweg een hoop voordelen oplevert, zoals:

 • Dat het jouw gezicht er onder alle omstandigheden verzorgd uit laat zien.
 • Dat we jouw schoonheid ermee accentueren: de vorm en kleur analyse zijn op basis van jouw gezicht.
 • Dat we bij PMU Elegance exclusief en kwaliteitsgericht zijn
 • Dat je maar liefst 1,5 jaar kunt genieten van een prachtig resultaat

Bleef je even hangen bij het woordje ‘exclusief’ en vroeg je je direct af wáár dat hem in zit? Heel simpel: de manier waarop wij permanente make-up plaatsen. Namelijk, met de Long-Time-Liner. Long-Time-Liner is van origine een Duits bedrijf dat gevestigd is in München en al meer dan dertig jaar actief is in de permanente make-up markt. Zij staan bekend om hun innovatieve karakter en zijn continu bezig met het innoveren en verbeteren van hun producten. Het wordt dan ook niet voor niets vaak de Rolls-Royce onder de permanente make-up genoemd!

long-time-liner-pmu

Voor wie is permanente make-up geschikt?

“You’ll get PMU, you’ll get PMU aaaand YOU’ll get PMU!” We zijn bijna geneigd om deze vraag te beantwoorden zoals Oprah Winfrey dat zou doen. Want we zijn er oprecht van overtuigd dat permanente make-up voor vrijwel iedereen geschikt is die er om wat voor reden dan ook behoefte aan heeft. Maar… (ja, die is er wel) het is natuurlijk wel van essentieel belang dat vooraf jouw wensen goed besproken worden. En dat we samen naar de vorm van jouw gezicht kijken voordat je officieel overgaat op PMU. Je krijgt een analyse van jouw huidskleur, we kiezen het best passende pigment voor je uit en bepalen welke gouden combinatie jouw ultieme permanente make-up formule vormt.

En we begrijpen het volkomen als je zo’n eerste keer spannend vindt (vonden wij ook). Daarom bieden we je ook altijd een vrijblijvend intakegesprek voorafgaand aan zo’n behandeling. Zodat je alle vragen die je hebt aan ons kan stellen. Mócht je nog niet alle antwoorden hebben op jouw vragen ná het lezen van deze blog, natuurlijk! ????

Hoe ziet een permanente make-up behandeling eruit?

It’s showtime! Je hebt alle info in jouw pocket verzameld om jouw keuze te maken. En guess what? Jij. Wil. NU permanente make-up (duh). Maar er is nog één klein probleem. Of nou ja, misschien een onzekerheid. Je weet nog niet zo goed wat je van de behandeling zélf kunt verwachten en hoe dat eruit ziet. Het hangt er natuurlijk wel vanaf voor welke permanente make-up behandeling je gaat. En daarom nemen we je in vogelvlucht mee in het proces van de diverse PMU behandelingen.

De meest bekendste en populairste behandeling is toch wel de permanente make-up behandeling wenkbrauwen. Nu de dunne wenkbrauwentrend ver achter ons ligt, biedt permanente make-up de perfecte oplossing voor het creëren van natuurlijke en vollere wenkbrauwen. Mooie en volle wenkbrauwen geven het gezicht meer uitstraling. Tenslotte bepalen wenkbrauwen de mimiek en expressie van het gezicht. Daarom is permanente make up zo fijn, omdat je nooit meer je wenkbrauwen hoeft te tekenen. Dat is toch ideaal? Nooit meer gezeur met het tekenen of inkleuren van je wenkbrauwen! Geen gedoe meer met wenkbrauwpotloden en geen zorgen meer of je ze wel goed hebt getekend.

Doordat er zoveel technieken zijn voor het plaatsen van permanente make-up voor wenkbrauwen, leggen wij hieronder uit welke mogelijkheden er zijn:

Hairstrokes
Bij de hairstrokes techniek worden met behulp van kleine naaldjes hele fijne haartjes gecreëerd. Hierdoor krijgt de wenkbrauw een hele natuurlijke uitstraling en is deze niet van het echt te onderscheiden. Doordat wij werken met de pigmenten van de Long-Time-Liner, matchen deze klakkeloos bij de natuurlijke kleur van jouw wenkbrauwen.

Ombré/ schaduw techniek
De ombré techniek staat ook wel bekend als de poedertechniek. Bij deze techniek wordt een zachte schaduw gecreëerd tussen de bestaande haartjes. Deze schaduw loopt van licht naar donker, vandaar dat dit de ombré trend wordt genoemd. Door deze techniek ontstaat er volle, maar perfect ingekleurde wenkbrauwen. Daarnaast is de ombré trend ook zeer geschikt voor mensen met een gemengde/ vette huid. Doordat als het ware de wenkbrauwen met behulp van pigment wordt ‘gepoederd’, blijft het pigment vaak langer zitten bij een wat vettere huid dan andere technieken.

Voordelen permanente make-up

We noemden het eerder al een beetje, de voordelen van PMU. En daarbij passeerden fijne bijkomstigheden als ‘een verzorgd gezicht, een geaccentueerde schoonheid, een exclusieve en kwaliteitsgerichte behandeling (als je de behandeling bij ons boekt, dan! ????) en een lang behouden resultaat’ de revue. Maar er zijn nog veel meer voordelen van permanente make-up, zoals:

 • Dat permanente make-up dé manier is om oneffenheden weg te werken in jouw gezicht.
 • Dat het je de mogelijkheid geeft om op een langer termijn af te rekenen met jouw onzekerheden.
 • Dat PMU littekens in jouw gezicht onzichtbaar kan maken (say what?)
 • Dat jij eindelijk die vollere lippen en wenkbrauwen en perfecte wing kunt laten plaatsen waarvan je altijd al droomde.

Wat zeg je ervan? Klinkt als een droom, toch? Als je het ons vraagt wel!

Nadelen permanente make-up

Zijn we heel cliché als we hierop antwoorden met ‘geen’? We menen het overigens wel. Met alle voordelen die we kunnen benoemen, kunnen we haast geen nadelen van permanente make-up bedenken. Want voor elke type huid (ook de gevoelige) is permanente make-up geschikt. Simple case of ‘what are you waiting for?’ dus!

Is een PMU-behandeling pijnlijk?

Of een PMU-behandeling pijnlijk is? Nee en ja. Nee, omdat we in principe met apparatuur werken waarmee zo’n behandeling over het algemeen geheel pijnloos is. En ja, omdat iedereen natuurlijk een andere pijngrens. En iedere huid nu eenmaal anders reageert op de behandeling. Daarnaast kan een gespannen gezicht er wellicht voor zorgen dat je de behandeling wél voelt. Maar eigenlijk is daar een vrij simpele oplossing voor: ontspan! Vertrouw op onze expertise, laat ons je volledig in de watten leggen en jou kalmeren. Het is voorbij voordat je het weet. En misschien stelt dit je extra gerust, want júist omdat wij exclusief met de Long-Time-Liner werken is de kans op een pijnlijke behandeling nihil. Waar er met een ander PMU-apparaat druk uitgeoefend moet worden om het pigment in de huid te krijgen, glijdt de LTL namelijk over de huid en wordt het pigment moeiteloos geïnjecteerd. Oftewel, you’ve got this!

PMU long time liner

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Als je door ons jouw permanente make-up laat zetten met de Long-Time-Liner kun je maar liefst 1,5 jaar genieten van het eindresultaat. Ja, dat lees je goed! An-der-half-jaar genieten van het feit dat je jouw bed uit kunt springen met een prachtig opgemaakt en opgemaakt gezicht. Hoe fijn is dat? Maar voor dat optimale resultaat moet je zelf wel wat doen. Namelijk, jezelf de juiste nazorg gunnen na afloop van zo’n PMU-behandeling. Zo zijn er een aantal adviezen voor die eerste zeven dagen na jouw behandeling, maar ook voor de dagen die daarna volgen. Om ervoor te zorgen dat jouw huid goed heelt en dat de pigmenten goed behouden blijven. Wat je moet doen en wat je nodig hebt? We delen onder het volgende kopje dé nazorginstructies met je!

PMU nazorg: wat moet je doen en wat heb je nodig?

Dat je extra lief moet zijn voor jouw huid na een permanente make-up behandeling is een gegeven. Maar het is natuurlijk wel zo fijn als je concreet voor jezelf weet wat PMU nazorg voor jou precies inhoudt. En welke dingen je hiervoor moet doen. Jouw pigmentatie drooghouden is hier eentje van. Hoe je dat voor je kunt zien? Geen douche rechtstreeks op jouw gezicht en oppassen geblazen met vochtige ruimtes. Jouw pigmentatie moet namelijk maar liefst 7 (!) dagen droog blijven. Baantjes trekken in het zwembad of je kapot zweten tijdens een bootcamp zijn die eerste weken na een PMU behandeling dus ook niet een al te goed idee.

Maar hoe zit het dan ná die 7 dagen? Kun je jouw douche routine dan weer helemaal herpakken zoals ‘ie was? Niet helemaal. No worries, je kunt die douchestraal alweer met een gerust hart op jouw hoofd richten of badderen na een drukke dag. Maar let wel op met hoe jij jouw gezicht droogt na jouw pamper routine. Na die 7 dagen moet je jouw pigmentatie na het douchen namelijk aan de lucht laten drogen. Het droogwrijven met een handdoek is dus een absolute no-go. In plaats daarvan kun je het behandelde gebied wel droogdeppen met een tissue. Lijkt het alsof jouw pigmentatie na een week lichter wordt? Geen paniek! Dit is onderdeel van het helingproces. Pas na 3 à 4 weken is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.

De reden dat je direct na jouw PMU-behandeling niet mag douchen, is omdat je daarmee jouw huid simpelweg de tijd geeft om goed te helen. En een goed geheelde huid = een fantastisch resultaat! Hier lees je álle ins- and outs over de nazorginstructies.

Ombre wenkbrauwen | PMU Elegance

Kan je PMU verwijderen?

Heb je al eerder ergens PMU geplaatst en is het finaal mislukt? We feel for you. En kunnen bij dezen alvast voor je beloven: daar hoef je bij ons alles behalve bang voor te zijn. Sterker nog, je kunt zelfs bij ons terecht als je oude permanente make-up wil verwijderen. Dit doen we door ons Bye-Bye pigment te gebruiken, waarmee we op een milde, maar zeer effectieve manier jou verlossen van permanente make-up waar je ontevreden over bent. Want: ain’t nobody got time for bad PMU!

PMU opfrisbehandeling
Ben jij super tevreden over jouw permanente make-up? Dan wil je jouw look na een tijdje natuurlijk wel ‘verlengen’. Ondanks dat jouw resultaat 1,5 jaar behouden blijft, kiezen veel vrouwen ervoor om na 1 jaar voor een opfrisbehandeling te gaan en hun huidige PMU een touch-up te geven. Maar sommige vrouwen zijn zó lang tevreden over het resultaat, dat ze ervoor kiezen om pas na 2 jaar terug te komen. Als je jouw permanente make-up tussen 6 en 18 maanden een upgrade geeft, betaal je slechts €275. Ben je benieuwd naar alle andere prijzen van onze behandelingen? Bekijk hier ons volledige prijslijst.

PMU resultaten en succesverhalen
Soms raak je compleet geënthousiasmeerd over iets, maar heb je nog één ding nodig om jezelf over de streep te trekken: ervaringen van anderen. En daarom delen we hieronder een aantal prachtige PMU resultaten van behandelingen die wij bij PMU Elegance hebben uitgevoerd. Ben je ook benieuwd naar de lieve woorden van onze klanten? Bekijk hier een greep uit de reviews van PMU Elegance klanten.

Permanente make-up in Den Haag

Ben je helemaal óm en wil je liever vandaag dan morgen al overgaan op permanente make-up? Dan ben je bij PMU Elegance helemaal aan het juiste adres. Als permanente make-up salon in Den Haag helpen wij jou stralend door het leven te gaan. Je komt altijd verzorgd voor de dag na een behandeling in onze salon. Geen gedoe voor de spiegel ’s ochtends, maar een wakkere blik. Altijd en overal. Jouw make-up zit altijd on fleek, zelfs na het douchen, een dagje sauna of een flinke regenbui. Je kunt bij PMU Elegance terecht voor permanente make-up wenkbrauwenpermanente make-up eyeliner en permanente make-up lippen

Permanente wenkbrauwen

PMU Studio Elegance in Den Haag is de plek waar je moet zijn voor perfecte wenkbrauwen die altijd in shape en on fleek zijn. Met wenkbrauwen die permanent zijn, hoef jij je ’s ochtends nooit meer bezig te houden met het shapen van je wenkbrauwen, want ze zitten altijd perfect in model. Als expert in permanente make-up ben je bij mij in goede handen.

Ombre wenkbrauwen #13

Permanente eyeliners

Wil je direct al bij het opstaan een frisse blik? Als je ogen zijn opgemaakt met permanente make-up eyeliner, dan zie je er direct fris uit! Bovendien kan het dagelijks aanbrengen van eyeliner een tijdrovend klusje zijn en bespaar je met permanente eyeliner dus ook dagelijks een hoop tijd!

Permanente lippen
Mis je die volle lippen van vroeger of vind je je mond niet symmetrisch genoeg? Geef je lippen een boost met permanente make-up! Permanente make-up lippen zorgen voor verzorgde lippen zonder ze continue bij te hoeven werken met een lippenstift of lippotlood. PMU blijft namelijk altijd zitten en geeft een frisse, levendige kleur aan jouw lippen waardoor jouw hele gezicht gelijk gezonder oogt en straalt! Bij PMU Studio Elegance Den Haag zorgen we er graag voor dat je weer tevreden bent over je lippen en glimlach.